search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
1 oy
1.1k gösterim
Selamlar,

Spring de kullanılan metodların üzerindeki @Transactional yapısı ve bunların attributeları (Propagation,Isolation,...) nedir? ne amaçla kullanılır?

İkinci sorum olarak da nested transactional işlemlerde commit ve rollback attribute ları da göz önüne alırsak exception alması durumunca nasıl çalışır?

Sevgiler

Erkan
Java kategorisinde 211 puan

1 cevap

0 oy

Spring Framework, Java uygulamalarında transaction yönetimi için bir katman sağlar. Transactional yapısı, veritabanı işlemlerinde güvenli bir şekilde işlem yapmak için kullanılır.

Transactional yapısı, işlemlerin birbirleriyle ilişkili olarak gerçekleştirilmesini ve hata durumunda işlemlerin geri alınmasını sağlar. Bu, veritabanındaki verilerin konsisten bir şekilde tutulmasını sağlar.

Propagation yapısı ise, bir işlem içinde başka bir işlemi çağırmak için kullanılır. Bu, bir işlem içinde başka bir işlemi çağırdığınızda, iki işlem arasındaki transaction yönetimini nasıl yapacağını belirler.

Spring Framework, 5 farklı propagation seviyesini destekler :

  • REQUIRED : Bir işlem var ise, mevcut işlemi kullanır, yoksa yeni bir işlem başlatır.
  • REQUIRES_NEW : Her zaman yeni bir işlem başlatır.
  • MANDATORY : Bir işlem var ise, mevcut işlemi kullanır. Yoksa, bir hata oluşur.
  • SUPPORTS : Bir işlem var ise, mevcut işlemi kullanır. Yoksa, işlem yapmaz.
  • NOT_SUPPORTED : Bir işlem var ise, mevcut işlemi askıya alır. Yoksa, işlem yapmaz.

Propagation yapısı, Spring Framework tarafından @Transactional anotasyonu ile tanımlanır

6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 1.7K gösterim
1.7K gösterim
Selam herkese, Spring-Data Jpa içinde JpaRepository PagingAndSortingRepository ve CrudRepository implementasyonlarının farkları nelerdir ? Hangisini neye göre tercih etmeliyiz ? Teşekkürler
26 Temmuz 2017 Java kategorisinde akotako 176 puan sordu
0 oy
1 cevap 390 gösterim
390 gösterim
package com.test.user; import java.util.Set; import javax.xml.namespace.QName; import javax.xml.parsers.DocumentBuilder; import javax.xml.parsers.DocumentBuilderFactory; import javax.xml.parsers.ParserConfigurationException; import javax.xml.soap.SOAPBody; ... null olduğu için herhangi bir atama işlemi gerçekleştiremiyorum. services.xml içinde gerekli tanımlar yapıldı. Bunu nasıl başarabilirim.
3 Ocak 2019 Java kategorisinde asefat 141 puan sordu
0 oy
1 cevap 1.5K gösterim
1.5K gösterim
Selam, java ile uygulama geliştirmek için Spring boot kullanabilirsin diye bir öneri duydum. Neden spring ile uygulama geliştirme ihtiyacı duyulmuştur, ne yarar sağlar bize proje ? Bir de Spring ve Spring boot kavramı aynı şeymidir?
18 Aralık 2016 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.3K gösterim
1.3K gösterim
Selamlar, Ben bir webservis yazmaya çalışıyorum. Değerleri @PathParam ile aldığım zaman ( http://localhost/servis/sayfa/birinci_deger/ikinici_deger ) şeklinde url den giriş yapınca program çalışıyor. Verdiğim değerleri içerde döndürebiliyorum. Ama benden istenen ( ... =AAAA&ikinci_deger=BBBB ) şeklinde olması. Araştırdığım kadarıyla bu da @RequestParam oluyor. Bunlar arasında ki fark nedir ?
16 Mayıs 2020 Java kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 395 gösterim
395 gösterim
Spring^de hazır olarak gelen CrudRepository hibernate ile veri crud işlemlerini yapıyorum. Ancak standart methodların dışında, custom bir select yazmaya çalışırsak nasıl olur? public interface UserRepositoryCustom extends CrudRepository<User,Long>{ User findByLastName(String lastName); } yapsak yeterli olur mu?
16 Temmuz 2017 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu