search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
2.4k gösterim
Java'da sleep ve wait metodları nedir? Aralarında fark var mıdır?
Java kategorisinde 6.2k puan

1 cevap

0 oy

Sleep: uygulamanın belirtilen süre kadar kenarda işlemciye yük bindirmeden takılması ve iş yapmaması, süre bittikten sonra geri gelip çalışması için kullanılan metoddur. Thread.sleep(1000); şeklinde yazılır. Milisaniye cinsinden yazılır.

wait: Thread çalışırken bir koşula göre orada çalışmasını kesmesi ve daha sonra bir elle müdahale sonucunda geri getirilmesi için kullanılan komuttur. Aslında geri çalıştırma işlemi için notify komutuna bakılmalı. Wait dediğiniz anda git kenarda bekle iş yapma işlem de burada kalsın anlamına gelir.

6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 697 gösterim
697 gösterim
Lambda Expression ve Anonymous class arasındaki fark nedir? Lamda epression anonim bir fonksiyon diye biliyorum. Yani Anonim bir functional interface class'ı Hatta @FunctionalInterface kullanılıyor,.
30 Eylül 2020 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.3K gösterim
1.3K gösterim
Java programa dilinde Error ve Exception kavramları diğer dillerde de var mı öncelikle? İkinci olarak bu iki teri arasındaki temel ve genel farklar nelerdir?
1 Eylül 2018 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 328 gösterim
328 gösterim
Java'da preemptive scheduling ve time slicing kavramları nedir?
9 Ocak 2018 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 3.6K gösterim
3.6K gösterim
Java'da super ve this kelimeleri ne işe yarar? Bunlar olmadan kod yazılmaz mı?
9 Ocak 2018 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.8K gösterim
1.8K gösterim
Bir maven uygulamasını ayağa kaldırırken, JDK yerine JRE seçildiği için kalkmıyordu. Bu ikisinin ne farkı var acaba acıklayabilir misiniz?
18 Aralık 2016 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu