search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
435 gösterim
Debug yaparken breakpoint karamı ve watch kavramı var bunlar nedir ? Nasıl kullanılır?
Genel Kavramlar kategorisinde 6.2k puan

1 cevap

0 oy
Breakpoint : debug moddayken istediğimiz bir kod satırına çalışma esnasında gelip o kısımda dursun da, durak noktası olsun, bu durak noktasından sonra ben gözlemleyebileyim isterim. Ya kod bloğunun içine girebiliim, ister içine girmeden atlar çıkarım benim isteğime kalmış olur. O kod satırının başına tıklarsak ya da sağ tıklayıp breakpoint koy diyebiliriz de.

Watch: Debug yaparken bazı fonksiyonların, değer atadığımız pointerların anlık aldığı değerleri gözlemlemek isteyebiliriz. Bu durumda seçeceğimiz pointerın, bir değer dönen methodun sonucunu anlık olarak gözlemleyebilmektir. Istediğimiz referans değerini seçecerek sağ tıklayıp "watch" diyebiliriz.
2.0k puan

İlgili sorular

1 oy
1 cevap 10.4K gösterim
10.4K gösterim
Merhaba, Şimdi arkadaşlar benim kafamda 3 soru var; 1- Debug nedir? 2- Nasıl yapılır? 3- Debug işlemi yapılırken programın hangi kısmı ne kadar detaylı incelendiği konusunda bir kıstas var mıdır? Teşekkürler
18 Temmuz 2018 Genel Kavramlar kategorisinde Volkan YILDIRIM 103 puan sordu
0 oy
1 cevap 371 gösterim
371 gösterim
Öncelikle VPN nedir? Side to Side vpn kurmak ne işe yaramaktadır? neden buna ihtiyaç vardır, kurulmasın avantajı nedir.
8 Ağustos 2017 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 635 gösterim
635 gösterim
Selamlar, Netbeans, php built-in sunucu kullanıyorum. Sadece php.exe üzerinden çalışıyorum ve debug yapma işlemini bir türlü halledemedim. Nasıl yapılıyor?
28 Şubat 2017 Php kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 432 gösterim
432 gösterim
Simetrik şifrelmede, tek anahtar sunucu ve alıcının da bildiği bir şifreleme ve şifre çözme yöntemidir. Ama bu aynı anahtarı kullanmanın ne gibi dezavantajı olabilir?
14 Kasım 2016 Algoritma kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 180 gösterim