search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
330 gösterim
Spring Boot ile bir uygulama geliştiriyorum. Haliyle birsürü entity sınıfım var. Swagger entegre ettiğim zaman bu entity sınıflarım için de endpoint açıldığını görüyorum. Ben sadece benim istediğim endpointlerin orada görünmesini istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
Java kategorisinde 6.2k puan

1 cevap

1 oy

Bu sorun için biraz araştırma yaptım ve sebebi RepositoryRestHandlerMapping sınıfının repository interface kullanımında bu repository için endpoint açtığını fark ettim.

Bu otomatik endpoint açılımını iki şekilde durdurabiliyoruz.

  1. "spring-boot-starter-data-jpa" bu maven girişini kullanmayıp yerine "spring-boot-starter-web" kullanırsak otomatik olarak jpa repository için endpoint oluşturmuyor. Bu seceneği yaptığım zaman Hateoas eklentilerini elle eklemem gerekti. Sonuç verdi.
  2. İkinci yöntem ise ki bu daha güzel gibi geldi. @Repository annotation kullandığımız yerlerde @RepositoryRestResource(exported=false) dersek bu repository için bir endpoint oluşturmuyor.

Ben 2. seçeneği tercih ettim.

 

6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 1.5K gösterim
1.5K gösterim
Selam, java ile uygulama geliştirmek için Spring boot kullanabilirsin diye bir öneri duydum. Neden spring ile uygulama geliştirme ihtiyacı duyulmuştur, ne yarar sağlar bize proje ? Bir de Spring ve Spring boot kavramı aynı şeymidir?
18 Aralık 2016 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 263 gösterim
263 gösterim
Spring Boot kullanırken VueJs uygulamamdan bir http PUT istek yolladığımda CORS hatası alıyorum. Nasıl çözebilirim?
2 Şubat 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 548 gösterim
548 gösterim
Selam, Spring brojesini çalıştırıken aşağıdaki hatayı alıyorum, nasıl düzeltebilirim? [ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-compiler-plugin:3.1:compile (default-compile) on project .....: Compilation failure [ERROR] No compiler is ... solutions, please read the following articles: [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/MojoFailureException
16 Şubat 2017 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.5K gösterim
1.5K gösterim 20 Nisan 2019 Java kategorisinde sinan 291 puan sordu
0 oy
1 cevap 1.3K gösterim
1.3K gösterim
Spring boot, spring security , spring cloud vs. nedir? Farkları nelerdir ?başka ürünler var mıdır?
27 Temmuz 2017 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu